Even ‘ons’ voorstellen:

Welkom op de website van mijn stichting Kat & Doof. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij ons en onze katten. Laat ik eerst beginnen met iets meer over ons te vertellen.

Ik ben Elsbeth, een echte kattenliefhebber en met name een liefhebber van dove katten omdat ik zelf nl. ook doof ben. In 2003 ben ik getrouwd met mijn man Cor die eveneens doof is en samen met onze katten wonen wij in Dirksland. Cor is helaas op 11 juli 2018 overleden aan een hersenziekte.  Hij was heel lang ziek geweest  en wat mis ik hem als maatje, we hebben zoveel van elkaar geleerd dat het gemis af en toe zo enorm is.

Op dit moment (28 november 2017) hebben wij 15 katten waarvan er 10 doof en geheel wit, één met wit en rood zijn, één is langharig en mooi gekleurd en 3 horende katten.  

Update: 9/2-2018:  ivm overlijden van Molly  hebben we nu 14 katten.

Update : 4 /6-2019 ivm overlijden Madelief en paar katten herplaatst is er nu 15 katten.

Update: 20 mei 2020 : Mario is  helaas voor ons huis verongelukt, Murphy is inmiddels herplaatst en er wonen nu 10 dove katten en 4 horende katten.

Update: 22 juni 2021: er zijn sinds 14 september 2020 een lieve tweeling Mees & Merel  hier komen wonen, ze zijn inmiddels 1 jaar oud en totaal nu 16 katten, er zijn 3 dove katten die buiten leven,  ja niet alle katten hou je binnen.

Update 14-4 2022:er zijn sinds 15 november 12 katten, Mliller en Mylo leven helaas niet meer sinds vorig jaar. beiden kort ziek geweest en sinds 1 juli 2021 is Mandy hier komen wonen. onze eerste bruingrijze cyperse doof met een hele pittige karakter.

 

 

Hoe  het allemaal begon:

Mijn eerste kat, Tijger, kwam in 1986 in mijn leven. Hij was een zeer lieve kat die kon knuffelen met zijn pootjes om mijn nek. Tijger was een gestreepte cyperse kater die ruim 18½ jaar mocht worden, daarvan woonde hij er 17½ in Lisse, waar ik geboren en getogen ben, en de laatste maanden van zijn leven in Dirksland. Tijger is uiteindelijk op 22 november 2004 overleden aan een tumor in zijn darmen maar was al ruim 2 jaar ziek.

over ons

 

Eind februari 2005 zijn Molly en Snoopy bij ons gekomen via een advertentie op Marktplaats. Ze waren toen respectievelijk 3 en 1 jaar en heetten toen nog Kees en Toet en zij waren moeder en dochter. Molly is van 27 februari 2001 en Snoopy is van 3 maart 2003.

Snoopy was een mooie lapjeskat en Molly een wit met rode poes die erg gemakkelijk en sociaal van karakter is, ze komt over alsof ze alles best vindt maar daarentegen heeft ze ook  een sterke eigen wil.

In 2014 werd Snoopy ziek, ze bleek een tumor aan haar hart te hebben. Omdat ze het heel erg benauwd kreeg werd daarom besloten haar op 30 mei van dat jaar in te laten slapen. Het deed ons veel verdriet en nog is het een gemis.

Molly

Molly leek erg van streek te zijn door het heengaan van Snoopy want ze waren altijd samen en dus besloot ik om op zoek te gaan naar een tweede kat, een maatje voor Molly zodat ze niet langer alleen hoefde te zijn. Eerder durfde ik het niet aan om een andere kat erbij te nemen omdat Snoopy een hele schuwe, overgevoelige en stressvolle kat was die mij pas na een hele lange tijd kon vertrouwen.

Medio september 2016 werd Molly ziek en kreeg de diagnose botkanker. Ik ben toen op Facebook gaan zoeken en ben bij Konstantinos Goultas terechtgekomen, door hem heb ik haar toen wietolie gegeven wat goed tegen de pijn lijkt te helpen en ik ben Konstantinos daarom erg dankbaar. Hij is actief op Facebook en helpt heel veel mensen en dieren dus mocht je meer willen weten over hem en zijn wietolie laat het mij maar weten dan breng ik je wel in contact met hem.

Molly is nu na meer dan een jaar na de diagnose nog steeds actief en kan ze zo met minder pijn van haar oude dag genieten.

Update: Molly is op 22 januari 2018 overleden aan de gevolgen van botkanker, ze is bijna 17 geworden!

 

Dove kittens

Mijn zoektocht naar een doof kitten in 2014/2015 ging moeizaam want er leken geen dove kittens beschikbaar en uiteindelijk heb ik gekozen voor een lief horend kitten uit Ouddorp. Dat was Mikky die toen nog Puck heette en zij is dus op 2 augustus 2014 bij ons komen wonen. Ze was een lieve witte kat met koeienvlekken en zwarte oren en staart. Als kitten was ze ze erg druk en ondernemend zoals alle kittens eigenlijk kunnen zijn.

Helaas is Mikky sinds 1 september 2016 spoorloos verdwenen. Haar plotselinge verdwijning en het niet weten wat er is gebeurd heeft ons veel verdriet gedaan en wij missen haar dan ook nog steeds heel erg. Mikky is van 29 april 2014.

 

 over ons mooi zijn wij dove katten

Over ons: allemaal met een M

Myenka kreeg hier dus een nieuwe kans. Aangezien ik intussen al ervaring had met Snoopy die immers erg schuw en overgevoelig was had ik alle vertrouwen in het adopteren en socialiseren van Myenka. Zij is van 27 april 2012.

Op een zekere dag zag ik op Marktplaats een advertentie van 2 katten in Breda, Snowy en Blacky die toen 10 maanden oud waren. Dat werden dus Mentos en Morris, ik was gelijk weg van hen en ben hun dus op 3 april 2015 gaan ophalen. De reden dat de eigenaresse van beiden af wilde was dat ze weinig thuis was maar ook vond ze dat Mentos zo erg miauwde, het leek meer op meer blèren, zei ze. Dit soort ‘schreeuwen’ is roepen om meer aandacht, daarover is een artikel op de pagina ‘Miauwen’.

Morris en Mentos

Mentos en Morris zijn broertjes uit hetzelfde nest. Mentos is wit, doof en odd eyed en Morris is zwart met hier en daar een beetje wit en hij is horend.

Beiden zijn het super lieve katertjes en erg aanhankelijk. Ze zijn samen opgegroeid, slapen ook vaak samen en als zij elkaar soms wassen ziet het zo vertederend uit. Voor Mikky vond ik het toen wel leuk dat er een paar jonge speelkameraadjes bij kwamen en Morris en Mikky speelden ook vaak samen alleen Mikky en Mentos zijn nooit vriendjes geworden.  Mentos en Morris zijn van 31 mei 2014  maar zij zijn geen herplaatsers.

Over ons: Minty | Mylo | Moos | Muppy | Myra |Mitchell

Op 17 juni 2015 kwam Minty (Snow) via de noodopvang uit België bij ons wonen, zij is op 11 juni 2016 in Noordwijkerhout herplaatst.

Mylo (Cocos) kwam 12 juli 2015 uit Ede via een bemiddeling vrij onverwachts bij ons terecht. Hij heeft een enorm rugzakje en dus is hij voorlopig geen herplaatser. Mylo was in het begin dikke vriendjes met Mentos.

Moos (Bo) is op 29 september 2015 bij ons gekomen uit Den Haag maar kwam oorspronkelijk uit Breda. Moos is op 30 januari 2016 in Zuid-Limburg herplaatst.

Blijvertjes uit Amsterdam

Op 13 juni 2016 kwamen Muppy (Chupa) en Myra (Luna) uit Amsterdam hier bij ons, beiden gebracht door Daphne, Muppy was niet Daphne’s kat maar is wel door haar tussenkomst en hulp bij mij terechtgekomen.  Beiden zijn geen herplaatsers gezien hun achtergrond. Muppy heeft een enorm rugzakje, ze is een kruising Turkse Van en een Turkse Korthaar, ze is klein van lichaamsbouw en is slechthorend én ze heeft prachtige grote ogen. Myra had een hele moeilijke tijd achter de rug want ze had haar beste maatje nog niet lang daarvoor verloren. Het wonen op een woonark met weinig ruimte bleek niet erg ideaal voor haar, ook wilde ze graag naar buiten wat niet mogelijk was vanwege de drukke weg vlakbij de woonark en zo is zij ook bij mij terecht gekomen. Myra is van 28 augustus 2014 en Muppy is van 1 mei 2015, beiden zijn geen herplaatsers.

1 augustus 2106 kwam Mitchell  (Sicky Sickerson) hier uit ’s Hertogenbosch, in de eerste instantie als logé omdat zijn eigenaars op vakantie gingen, maar uiteindelijk is hij toch hier gebleven en werd hij een herplaatser. Meer informatie over hem: zie ‘Herplaatser Mitchell’, hij is van 15 mei 2015. Update: Mitchell is intussen herplaatst op 28 april 2017 te Zuid- Limburg.

Over ons: Madelief | Merah | Miyara | Maya | Mykonos

Geheel onverwachts zijn op 12 augustus 2016, via een reddingactie samen met Hanny, de ‘zusjes’ Madelief (Lenka) en Merah (Kyra) hier komen wonen. Ze waren erg verwaarloosd en dus zijn zij geen herplaatsers. Madelief is wit en doof en heeft prachtige donkerblauwe ogen, Merah is horend en een rode cyperse, ze zijn ‘zusjes’ omdat ze samen zijn opgegroeid maar komen niet uit één nest. Madelief is van 14 mei 2009 en Merah is van 12 maart 2009.

Miyara ( Fiyara)  kwam uit Amsterdam en deed op 13 maart 2017 haar intrede bij ons, haar eigenaresse ging emigreren naar Aruba en kon haar niet mee nemen.  Ze is een kruising Turkse Van en een HTK en heeft lichtblauwe ogen. Ze is een pittige dame met een sterke wil. Miyara is van 1 juni 2013. Ze is voorlopig geen herplaatser.

Moederdag, 14 mei 2017, was de dag dat de tweeling Maya en Marya uit Zwolle geheel onverwachts bij ons kwamen wonen, ze waren toen ruim 8 maanden. Een vrouw, die voor haar werk toevallig bij de boerderij was waar Maya en Marya oorspronkelijk vandaan kwamen, ontdekte dat de boer beide katjes wilde verdrinken, louter en alleen omdat ze doof waren! Beiden zijn inmiddels op 21 oktober 2017 herplaatst en vonden hun forever home in Zwolle. Een puur toeval en ook bijzonder dat ze weer terug zijn in de streek waar ze vandaan kwamen. Maya en Marya zijn van 1 september 2016.

Helemaal uit Griekenland

Op 12 juli 2017 hebben wij Mykonos (Milo) uit Griekenland geadopteerd via Caroline Kool van Sappho’s Stray Cats waar ik mee samenwerk. Caroline bemiddelt in het helpen van dove Griekse katten aan een forever home. Myko is een kruising Siamees Red Point en een HTK, hij is erg sociaal en een aanwinst voor de kattengroep. Hij is op 19 juli 2017 1 jaar geworden en is slechthorend. Toen ik hem voor het eerst zag op Facebook werd ik verliefd op hem, ha, ha, ha! Vooral zijn heel lichtblauwe ogen vind ik prachtig!

Over ons: Mocca | Milou | Mario | Moos | Marry

Zaterdag 12 augustus 2017 kwam Mocca  (Ischar), een prachtige Heilige Birmaan, hier wonen.  Hij is van 17 april 2008 en is nu de oudste dove kat hier.  Wegens problemen bij de vorige eigenaar was er veel stress ontstaan en zou hij hier voor de rust zijn voor een paar weken maar hij voelde zich hier al meteen thuis. Daarom is hij geen herplaatser en in overleg met de vorige eigenaar mag hij hier oud worden.

Milou (Sneeuwwitje) werd zaterdagavond 2 september uit Delft hier gebracht, een zeer angstig, klein, wit doof katje met bijtwondjes in haar kopje en nek. Ze heeft kale plekken hier en daar in haar vacht en haar vacht aan de onderkant is erg dun. Dit kan door allerlei oorzaken komen o.a. langdurige stress en voedselallergie. Inmiddels gaat het wat beter met haar. Ze is van 1 januari 2011.  Niemand wilde haar en dus is ze hier ook van harte welkom en voorlopig geen herplaatser. Ze is  de kleinste kat hier met groene ogen.

Mario  (Wips) uit Kruiningen, Zeeland kwam op zaterdag 9 september 2017 hier; omdat hij in een korte tijd al meerdere keren herplaatst was wilde zijn voormalige eigenaar dat hij hier kwam wonen. Hij is van 1 mei 2014. Mario is een superlieve kater en ondanks zijn verleden voelde hij zich hier meteen thuis en het is daarom heel bijzonder dat hij hier zo relaxt en niet getraumatiseerd overkomt. Mario is geen herplaatser. Op dit moment trekt hij veel met Myko  op en samen zijn ze een leuk stel! 😉

Moos (Snowy), uit Delft, heb ik maandag 11 september 2017 mogen redden, een ernstig verwaarloosde kruising Maine Coon/HTK kater van een paar jaar oud. Hij kon al na 12 dagen herplaatst omdat er voor hem te veel stress ontstond hier.

het is niet update meer, want er is veel gebeurd en ook met mn gezondheid wordt vervolgd ( 25-3-2034)

Herplaatsen – het gaat ook over ons

Er zijn hier in een hele korte tijd een paar katten komen wonen wat bij de andere katten, waaronder Moos, heel veel paniek en stress gaf.  Moos woont nu in Nieuwe Tonge. Lekker dichtbij zodat ik hem af en toe kan zien. Ik vond het nl. heel erg moeilijk om Moos te herplaatsen omdat ik hem het liefst nog langer had willen socialiseren maar door de situatie hier kon dat dus niet. Hij heet nu Izar.

Heel onverwachts kwam Marry ( Angie ) 24 november 2017 hier, gebracht door Caroline Kool.  Er waren grote gedragsroblemen volgens Sandra en nu 2,5 maanden verder is Marry weer  tot rust gekomen en mag ze zichzelf zijn en ze is binnenkort te herplaatsen. Ze is nu 4 jaar, ook een prachtig witje met Odd Eyed.

 

over ons gezamenlijk eten

gezamenlijk aan de maaltijd ter ere van 2-jarig bestaan van Kat & Doof

 

dit is niet meer update, dit wordt binnenkort gedaan ( 14-4-22)

Contact en informatie over ons

Wil je contact opnemen of meer weten. Wil je ons graag ondersteunen in ons werk. Neem Contact op.