Wij zijn twee studenten kattengedragstherapeut aan de Kattenacademie in Apeldoorn. Op dit moment zitten wij in onze laatste fase van de opleiding en moeten hierbij een onderzoek doen.

Ons onderzoek gaat over het gedrag van katten die doof geboren zijn. Wij vragen ons af of er verschillen zijn tussen het gedrag van horende en dat van dove katten.

U kunt ons hierbij helpen door de enquete in te vullen. Met uw informatie kunnen wij kijken of de dove kat specifieke behoeftes heeft en zo ja, welke dat zijn en hoe wij als gedragstherapeuten bij kunnen dragen aan het welzijn van de dove kat. Wanneer u meerdere dove katten heeft mag u de vragenlijst per kat invullen. De enquête duurt ongeveer 5 á 10 minuten.

Er wordt in onze enquete rekening gehouden met een dove kat die samenleeft met een horende kat. Dit omdat de dove kat gedrag van de horende kat kan overnemen. De enquête is hierom in 2 delen gemaakt. De totale enquête bestaat uit 66 vragen maar u hoeft per kat maar 33 vragen in te vullen. Dit gaat volledig automatisch. Het kan hierdoor zijn dat u vragen overslaat.

De enquête kan tot 31 augustus 2017 ingevuld worden. Eind december 2017 zal ons onderzoek klaar en nagekeken zijn. De resultaten zullen in ieder geval op de website ‘www.stichtingkatendoof.nl‘ komen te staan.

https://www.enquetetools.nl/enq/17580bf16bd2ab

groet Linda Schuurman en Fieke Halberstadt