Update: 8-8-2017: Snowy is  herplaatst en woont nu bij Tinka in IJmuiden. Irene en Iko hebben hem gebracht.

 

Snowy 01-08-2012

Hallo lieve mensen,

Ik ben Snowy, ik word straks in augustus 5 jaar. Ik ben doof, daarom sta ik ook steeds in de weg als je gaat stofzuigen. Want ik vind gestofzuigd worden wel fijn (niet te sterk zuigkracht, maar licht!). Verder kan ik heel lief zijn, graag bij mensen zijn. Als ik lekker wil gaan slapen, wil ik meestal gezellig bij mensen op bank of op schoot liggen. Verder vind ik zon (binnenhuis) heerlijk! Door mijn doofheid kan ik beter niet naar buiten gaan, want ik kan niets horen. Wel ben ik graag buiten, dit kan in afgezet tuin of met tuigje gaan wandelen.

Mijn baasjes hebben mij van een ander gezin overgenomen toen ik nog geen half jaar oud was. Ik heb dus hier meer dan 4 jaar mogen wonen. Maar sinds jaar voel ik mij niet fijn meer hier in huis. Ik heb door stress suikerziekte gekregen. Ik kan niet met andere dieren omgaan. Wordt elke keer een bloedend gevecht. Dat is niet leuk meer voor mij, en voor anderen dieren, en ook voor mijn baasjes.

Sinds mijn baasjes ouders zijn geworden van een klein boefje, gaat niet fijn meer thuis. Ik kan ook niet goed met zeer jonge kinderen omgaan. Ik ben soms graag heel speels, daardoor ga ik soms voor plezier de kinderen (volwassen ook) aanvallen en een beetje bijten. Als mensen mij pesten, dan kan ik ze heel hard krabben of bijten. Ik kan daarom beter naar een fijn thuis met gezin en wat oudere kids, of zonder kids. Die mensen moeten begrijpen dat ze mij niet moeten pesten, of te erg plagen dan kan ik heel erg vervelend zijn.

Mijn baasjes vertellen nu wat over mij;

We zijn baasjes van Snowy sinds hij klein half jaar oud was. We hebben hem overgenomen van een ander gezin. Snowy kan erg lief zijn. Maar hij kan echt niet met andere poezen om. Met honden kan Snowy wel, maar als honden Snowy onverwacht benaderen kan Snowy erg van schrikken en dan wordt er soms gevochten. Dus altijd uitkijken als hond aanwezig is of even op bezoek komt.

Snowy is geboren in begin augustus 2012, helaas is precieze data onbekend, vandaar we gewoon 1 augustus hebben van gemaakt.

2/3 maanden voor de bevalling van onze zoon is Snowy wat ongelukkiger geworden. Hij krijgt nu minder aandacht van ons, omdat we nu zoontje hebben. Snowy heeft blijkbaar hier moeite mee, hij heeft door stress suikerziekte gekregen. Hij krijgt sinds 2 maanden 2 keer per dag insuline en speciaal voer. Snowy gaat regelmatig op controle naar dierenarts, het gaat meteen heel erg goed. Dierenarts denkt dat insuline binnenkort niet nodig meer is, we kregen ook advies van dierenarts om even goed na te denken mbt stress van Snowy. Aangezien hij niet met zeer jonge kids om kan gaan, en ook niet met andere poezen (elke keer bloedend gevecht), lijken ons beste dat hij naar een gezin met wat oudere kids (die begrip hebben voor dat ze Snowy niet moeten pesten of te lang plagen, af en toe hem laten rusten, zeker vooral wanneer hij slaapt of lekker zit te rusten). Of naar mensen zonder kinderen kan ook. Die hem lekker veel aandacht kan geven. Snowy kan prima heel soms weekje alleen, voor als jullie op vakantie willen gaan bijvoorbeeld. Natuurlijk wel elke dag door buur, familie verzorgen.

Als Snowy snel kan verhuizen naar een fijn thuis, dan willen we voor 3 zakken speciaal voer (royal canin Diabetic) zorgen, dat is genoeg voor half jaar en voor als hij toch langer insuline nodig heeft, dan op onze kosten voor half jaar.

Qua kosten valt erg mee. Royal Canin Diabetic kopen we altijd bij zooplus, daar is 33 euro ongeveer, met dat zakje kan je 2 maanden mee doen. Insuline genoeg voor 2/3 van het jaar kost 50 euro (afhankelijk van dierenarts) en spuitjes kopen we ook van internet.

We zouden heel graag op de hoogte willen blijven van Snowy, hij is/blijft toch wel onderdeel van ons gezin. We hebben het heel erg moeilijk mee dat hij hier weg moet.

Je krijgt kattenbak, kattenbakvulling, speciaal voer, spuitjes, insuline, krabpaal, kattenmand mee, speeltjes mee.

Bij deze lieve foto’s van Snowy. Met zijn prachtige blauwe oogjes.

          

Wil je misschien eerst meer info of heb je meer vragen?

mail dan naar info@stichtingkatendoof.nl en je mail wordt dan doorgestuurd.