Mintie

Sinds 11 juni 2016 hebben wij Mintie in huis, geadopteerd bij Elsbeth stichting kat en doof.Een toen bijna 2 jarig poesje,angstig maar wel met een eigen karakter. Zelf hadden we ook al een anderhalf jaar oud poesbeest,genaamd Zimba. Geleidelijk aan hebben we ze aan elkaar proberen te laten wennen,,wat de eerste maanden veel kopzorgen met zich meebracht.Veel slapenloze nachten door oorverdovend gebler van Mintie, wat nu overigens nog maar zelden voorkomt. Naar ons toe was Mintie al vrij snel voor haar doen lief,maar naar Zimba ging het niet echt, ze overheerste haar en we zagen Zimba steeds meer in haar schulpje kruipen, Zimba was Zimba niet meer.Ik heb toen echt op het punt gestaan om toch maar afscheid van Mintie te gaan nemen,in overleg met Elsbeth hebben we toch nog even vol weten te houden,,en nu anderhalf jaar later ben ik daar erg blij om dat we Mintie toch die kans hebben gegeven.

Inmiddels is ze volledig op haar plekje bij ons en is ze een heel lief en aanhankelijk poesje geworden,,wel nog steeds met haar eigen karakter,als ze het zat is zet ze haar tanden er in.Ook onderling met Zimba is het steeds beter gegaan, Zimba is weer helemaal haar zelf,al zijn ze geen dikke vriendinnetjes ze kunnen goed onder een dak. Mintie heeft veel dingetjes van Zimba overgenomen…Het naar de deur komen als we weggaan of thuiskomen,,met brokkies tijd naar de keuken komen.

Wat wel een trieste bijkomstigheid is is dat we nu een jaartje weten dat Mintie de hartafwijking HCM heeft,gelukkig gaat het tot op heden nog steeds goed met haar,ze krijgt 2keer per dag een kwart pilletje Atenolol, ze slaapt wel veel maar heeft ook haar ren en speelmomentjes..wat heel grappig is is dat als ze een speeltje uit hun eigen speeldoos haalt ze altijd het balletje met een belletje er in pakt..terwijl ze dat zelf toch niet hoort.We hopen nog een aantal jaartjes plezier en liefde van haar te mogen beleven.

groetjes Bianca