Nr 4 is Mylo

Hij is geboren op 8 augustus 2014, een grote kater van 2,5 jaar 😉

Hij is op 12 juli 2015 gekomen, was toen 11 maanden !! En hij is via een andere weg hier terecht gekomen met een enorme rugzak!! Grootste kater met een prachtige groengele ogen, met een dikke staart. Dit hebben andere katten weer niet.

Wat was hij in het begin bang, gestressed en schuw! Maar snel vond hij in Mentos zijn maatje, omdat hij zo onzeker was volgde hij Mentos veel. Gelukkig vond het broertje Morris van Mentos dat prima. Hij verstopte zich veel en ging vooral ‘s nachts op “pad”.

Langzamerhand gaat het beter, al blijft hij erg bang voor vreemden. Dan rent hij hard weg. En als hij zin heeft komt hij bij mij zitten op schoot of naast mij of ‘s nachts op ons bed. Hij is echt een nachtbraker, vaak slaapt hij overdag en dan is hij ‘s avonds wakker en ‘s nachts loopt hij te “spoken”.

Hij is daarom om deze reden geen herplaatser: hij kan prima met katten ( maakt niet uit hoe groot de groep is, hij is totaal geen vechtersbaas, gaat z’n gang) en kan goed van zich afbijten en is  sociaal wat best bijzonder is) maar hij is best erg schuw en snel in de stress, dan gaat hij sproeien. Dit wordt de laatste tijd echt beter. Maar hij begint mij eindelijk een beetje te vertrouwen en hij is meer zichtbaar dus ook vaker ‘s avonds in de woonkamer. Nu is hij veel minder schichtig en zelfverzekerder en trekt hij nu minder met Mentos op. Dus hij komt er wel! 😉

Wel heeft hij bijna dagelijks akelijke dromen waardoor hij soms wakker schreeuwt of snel om zich heen kijkt.